Opening Neckermann-reiswinkels bevestigd

Opening Neckermann-reiswinkels bevestigd

De zowat zestig reisbureaus die door de Spaanse speler Wamos zijn overgenomen van het failliete Thomas Cook, openen wel degelijk morgen de deuren. Dat heeft de overnemer vandaag bevestigd. Wamos maakte een tiental dagen geleden bekend 62 van de 91 reiswinkels van het teloorgegane Thomas Cook Retail België over te nemen en ongeveer 200 van de 500 werknemers. De voorbije week was het alle hens aan dek om de doorstart te realiseren. Wamos Benelux werd opgericht en er kwam een akkoord over de loon- en arbeidsvoorwaarden voor het overgenomen personeel.

Nog niet alle informaticaproblemen zijn volledig van de baan, maar "we gaan morgen open met de winkels, normaal alle 62", aldus Frédéric Van Waeijenberge, de commercieel directeur van Wamos Benelux. "Het was heel belangrijk om herop te starten. Het belangrijkste is dat we we opnieuw 'live' zijn."

De winkels worden uitgebaat onder het merk Neckermann. Er worden in eerste instantie alleen reizen van andere spelers aangeboden, zoals Corendon, Pegase en Club Med. De website neckermann.be zal morgen nog niet operationeel zijn. "Dat is een kwestie van een paar dagen", zegt Van Waeijenberge.

Bron: Belga