Ook Beerschot Wilrijk bestudeert tussenkomst in procedure Mechelen/Waasland-Beveren

Ook Beerschot Wilrijk bestudeert tussenkomst in procedure Mechelen/Waasland-Beveren

Beerschot Wilrijk zal eerstdaags een standpunt innemen over de manier waarop de club zich zal melden in de disciplinaire procedure tegen KV Mechelen en Waasland-Beveren, die samen met dertien betrokken personen vervolgd worden voor mogelijke competitievervalsing vorig seizoen. "Als we tussenkomen, zullen we dat meteen op de zitting van 30 april doen", zegt advocaat en bestuurder Walter Damen aan het persagentschap Belga. "We proberen nu alle mogelijke info te verzamelen. We volgen het dossier in elk geval op de voet op. Als de vordering ons bereikt, zullen we die eerst bestuderen. Op basis daarvan beslissen we welke stappen we zelf zullen ondernemen", reageert Damen, die weet dat Beerschot Wilrijk zich op verschillende manieren kan melden in de procedure. "Je kan je louter aanmelden en de procedure volgen, maar je kan ook actief betrokken willen zijn bij de besluitvorming en de conclusies."

De belangen voor Beerschot Wilrijk zijn enorm groot, stelt Damen. De straf die door het Bondsparket gevorderd wordt, is dat KV Mechelen niet mag promoveren naar 1A. Als die straf bevestigd wordt, zou het vrije plekje ingenomen worden door de Ratten, die de 1B-finale van Malinwa verloren. "De artikels die al in de media zijn verschenen en de interviews die zijn gegeven, wijzen erop dat er sprake was van matchfixing. De woordvoerder van Waasland-Beveren geeft toe dat KV Mechelen hen benaderd heeft. Dat is toch een bewijs dat Mechelen zich bezondigd heeft aan potentiële matchfixing", aldus Damen.

De oproeping voor de clubs KV Mechelen, Waasland-Beveren en dertien andere betrokken personen geldt voor 30 april. De Geschillencommissie Hoger Beroep legt dan een kalender vast voor de verhoren. "We hebben nog een paar dagen de tijd om alles rustig te bekijken. Als we tussenkomen, zullen we dat meteen op de zitting van 30 april doen", sluit Damen af.

Bron: Belga