Olivier Swolfs "berust" in schorsing van een jaar wegens meldingsplicht

Olivier Swolfs "berust" in schorsing van een jaar wegens meldingsplicht

Olivier Swolfs, sportief directeur van Waasland-Beveren, heeft geen beroep aangetekend tegen de effectieve schorsing van een jaar die de Geschillencommissie Hoger Beroep hem oplegde wegens het verzaken aan de meldingsplicht. Dat bevestigde Swolfs' advocaat Jan De Man aan Belga. Swolfs werd door bondsprocureur Kris Wagner gezien als een belangrijk figuur in de vermeende (poging tot) matchfixing van de wedstrijd KV Mechelen/Waasland-Beveren op 11 maart 2018.

Maar de Geschillencommissie Hoger Beroep sprak Swolfs op 1 juni vrij van matchfixing. De financieel directeur van de Waaslanders werd wel voor een jaar geschorst, wegens het niet naleven van de meldingsplicht. Van de vier beklaagden van Waasland-Beveren werd Swolfs als enige effectief geschorst en dus het zwaarst gestraft. Hij liet zijn advocaat evenwel geen beroep aantekenen, zo vernam Belga dinsdag.

"Mijn cliënt werd weerhouden dat hij initiatieven van KV Mechelen en/of haar bestuurders te gepasten tijde had moeten melden aan de KBVB. Op dit punt berust de bondsprocureur en hij wordt hierin gevolgd door meneer Swolfs", aldus meester De Man. "Uiteraard behoudt mijn cliënt zich het recht voor om zich te verdedigen tegen de aantijgingen die door sommige andere partijen worden geformuleerd in procedures die nu voor het BAS werden ingeleid en daarbij zullen desgevallend tegenvorderingen worden geformuleerd."

De betrokken partijen hadden tot en met maandag om beroep aan te tekenen. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zal de beroepsprocedure eerstdaags inleiden. Alle partijen zullen opnieuw moeten voorkomen.

Bron: Belga