Obama praat op G20-top met Poetin over Syrië

Obama praat op G20-top met Poetin over Syrië

In de marge van de top van de twintig sterkste economieën ter wereld (G20) in het Chinese Hangzhou praat de Amerikaanse president Barack Obama vandaag met zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin over Syrië, zo heeft het Witte Huis meegedeeld en hebben Russische persbureaus gemeld. De gesprekken tussen beide landen omtrent een wapenstilstand in Syrië lijken in een sukkelstraatje terecht te komen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry raakte het gisteren en vandaag met zijn Russische collega Sergej Lavrov naar verluidt niet eens hoewel een akkoord nakend zou zijn geweest.

Kerry vertelde journalisten dat er nog een "paar harde noten te kraken" zijn en dat er voort wordt gewerkt "om te zien wat er al dan niet mogelijk is om de kloof te overbruggen".

Eerder had het CBS News gemeld dat er bijna een akkoord was dat voorzag in militaire samenwerking en samenwerking van de inlichtingendiensten om terreurgroepen in Syrië te bekampen, waarbij Moskou in ruil druk zou zetten op zijn trouwe bondgenoot Damascus om niet meer burgers aan te vallen en om humanitaire hulp toe te laten.

Bron: Belga