New York Times steunt twee vrouwelijke Democratische presidentskandidaten

New York Times steunt twee vrouwelijke Democratische presidentskandidaten

De New York Times bekent kleur: de invloedrijke krant steunt Elizabeth Warren en Amy Klobuchar als mogelijke Democratische kandidaten in de Amerikaanse presidentiële race van 2020. De winnaar van de Democratische voorverkiezingen zal het tegen de huidige Republikeinse president Donald Trump opnemen. "Zowel de radicale als de realistische modellen rechtvaardigen serieuze overweging", zo rechtvaardigt de 15-koppige editorial board, die los staat van de redactie, de beslissing. "De hoop om de eenheid van het land te herstellen zal nederigheid vereisen, een bereidheid tot compromis en de steun van de demografische samenstelling van de Democraten", klinkt het.

Beide vrouwelijke senatoren worden geprezen als de "vaandeldragers" voor hun respectievelijke vleugels in de partij, Warren voor de linkervleugel, Klobuchar voor het centrum. Warren krijgt lof voor haar "ernstige aanpak van het politieke beleid" maar de board vreest dat het voor haar moeilijk wordt omdat het land een kandidaat nodig heeft die meer voor eenheid gaat.

De gematigde Klobuchar daarentegen kan die eenheid brengen, maar de board tekent voorbehoud aan omdat er rapporten zijn die aantonen dat ze leden van haar staf slecht behandeld heeft.

In 2016 steunde de board Hillary Clinton.

Bron: Belga