Nederlandse tegenhanger Music for Life haalt ruim 5 miljoen euro op

De benefietactie Serious Request van NPO 3FM, de Nederlandse tegenhanger van het Belgische Music for Life, heeft dit jaar 5.026.144 euro opgebracht voor het Rode Kruis. Met dat geld wil het Rode Kruis familieleden herenigen die elkaar door een oorlog of ramp zijn kwijtgeraakt. Het bedrag is lager dan vorig jaar. De teller stond toen op kerstavond op ruim 8 miljoen euro en dat kwam vooral door de grote bijval voor de nagellakactie van het inmiddels overleden jongetje Tijn, goed voor 2,5 miljoen euro. Toen na enkele maanden de eindbalans werd opgemaakt bleek er 9,25 miljoen opgehaald.

Het Glazen Huis stond dit jaar in Apeldoorn. De dj's Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn gingen er maandagavond in. Onder het motto 'Breng ze weer samen' draaiden ze tegen betaling 24 uur per dag verzoeknummers.

In 2012 bracht Serious Request nog 13,8 miljoen euro op, maar de laatste jaren worden zulke hoge bedragen niet gehaald. Met alle Serious Request-acties is in de afgelopen veertien jaar iets meer dan 100 miljoen euro opgehaald voor uiteenlopende stille rampen in de wereld, meldt NPO 3FM.

Music for Life van de Belgische VRT-radiozender Studio Brussel heeft dit jaar een recordbedrag van 10,8 miljoen euro opgebracht.

Bron: Belga