Moord op politieman nabij Parijs - IS eist via persagentschap moorden op

De man die maandagavond een politieman en zijn partner ombracht in de buurt van Parijs, was een strijder van Islamitsiche Staat (IS). Dat heeft de terreurgroep bekendgemaakt via zijn persagentschap Amaq.

"Een IS-strijder heeft de medewerker van het politiebureau van de stad Les Mureaux in de buurt van Parijs en zijn vrouw gedood", schreef Amag.

De antiterreureenheid van het Franse parket heeft in de nacht van maandag op dinsdag het onderzoek naar zich toe getrokken, nadat de man en zijn partner dood werden aangetroffen in hun woning na de bestorming door de politie.

Het onderzoek werd volgens het parket van Parijs toevertrouwd aan de antiterreureenheid van de gerechtelijke politie in Versailles en aan het directoraat-generaal van binnenlandse veiligheid.

Volgens een zou de man tijdens de onderhandelingen met de politie gezegd hebben deel uit te maken van IS, alvorens hij door de speciale politie-eenheid werd doodgeschoten. Volgens getuigen zou de man "Allah akbar" hebben geroepen toen hij de politieagent aanviel.

Bron: Belga