Moord op politieman nabij Parijs - Antiterreureenheid trekt onderzoek naar zich toe

De antiterreureenheid van het Franse parket heeft in de nacht van maandag op dinsdag het onderzoek naar zich toe getrokken naar de dood van een politieman en zijn partner, in de buurt van Parijs. Het lijkt erop dat de dader terroristische motieven had. Het onderzoek werd toevertrouwd aan de antiterreureenheid van de gerechtelijke politie in Versailles en aan het directoraat-generaal van binnenlandse veiligheid, zei het parket van Parijs.

Volgens een politiebron zou de man tijdens de onderhandelingen met de politie gezegd hebben lid te zijn van Islamitische Staat (IS), alvorens hij door de speciale politie-eenheid werd doodgeschoten. Volgens getuigen zou de man "Allah akbar" hebben geroepen toen hij de politieagent aanviel. Het driejarige zoontje van de politieagent en zijn partner is ongedeerd.

De Franse president Hollande heeft al verzekerd dat de moorden opgehelderd zullen worden, en het onderzoek de precieze aard van het "vreselijke drama" zal blootleggen. Dinsdagmorgen zal de president ook een speciale vergadering beleggen in het Elysée.

Bron: Belga