Michael Cohen zegt op weg naar gevangenis "dat er nog veel verteld moet worden"

Michael Cohen zegt op weg naar gevangenis "dat er nog veel verteld moet worden"

Michael Cohen, de voormalige advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, is vandaag vertrokken naar de gevangenis in Otisville, op een honderdtal kilometer van New York, om er een celstraf van drie jaar uit te zitten. "Er valt nog veel te vertellen", zei hij aan de pers toen hij zijn huis in Manhattan verliet. "Ik kijk uit naar de dag waarop in de waarheid aan het licht kan brengen." Cohen werd in december vorig jaar veroordeeld tot drie jaar cel voor bank- en fiscale fraude en schending van de kieswetgeving. Bij dit laatste gaat het om het betalen van zwijggeld aan twee veronderstelde maîtresses van Trump, naar eigen zeggen in opdracht van de miljardair. Ook gaf hij toe gelogen te hebben tegenover het Congres over de projecten die Trump had voor een toren in Moskou en die centraal stonden in het Rusland-onderzoek rond de president.

Cohen had schuldig gepleit en verklaard bereid te zijn om samen te werken met het gerecht en met speciaal aanklager Robert Mueller, met het oog op strafvermindering.

Ooit de advocaat van Trump, is Cohen nu de gezworen vijand van de Amerikaanse president geworden. Tijdens een hoorzitting in het Congres in februari beschuldigde hij Trump er nog van een leugenaar en een oplichter te zijn.

Cohen heeft de afgelopen weken nog tevergeefs geprobeerd zijn gevangenisstraf uit te stellen of in te korten. Hij moest zich vandaag voor 14.00 uur lokale tijd (20.00 uur Belgische tijd) melden in de gevangenis van Otisville, een minimaal beveiligde instelling die geldt als toevluchtsoord voor witteboordencriminelen, aldus Fox News.

bron: Belga