Meer migranten springen van reddingsschip voor kust Lampedusa

Meer migranten springen van reddingsschip voor kust Lampedusa

Uit wanhoop springen migranten van het reddingsschip Open Arms in de Middellandse Zee, zo maakte de ngo Proactiva Open Arms bekend. Het schip ligt voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa. Spanje heeft een oplossing "in de komende uren" aangekondigd. Het schip heeft 98 migranten aan boord en ligt net voor Lampedusa. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini weigert om het schip te laten aanmeren.

"Negen mensen zijn wanhopig in het water gesprongen om de kust van Lampedusa te proberen bereiken", aldus de Spaanse organisatie die het schip uitbaat. Bemanningsleden en de Italiaanse kustwacht gingen de migranten achterna om hen opnieuw aan boord te brengen. "De situatie is niet onder controle", aldus nog de ngo.

De afgelopen 48 uur sprongen ook andere migranten van het vaartuig, ook zij werden naar het schip teruggebracht. 's Nachts zijn negen migranten om medische redenen geëvacueerd en naar Lampedusa gebracht.

Volgens de Spaanse krant La Vanguardia zal de Spaanse overheid een oplossing bieden voor de patstelling rond Open Arms, "in de komende uren". De krant citeert daarvoor de minister van Defensie Margarita Robles.

De migranten bevinden zich al 19 dagen aan boord van het schip.

Bron: Belga