Meer dan 65.000 mensen vestigen dansrecord in Jakarta

Meer dan 65.000 mensen vestigen dansrecord in Jakarta

Minstens 65.000 Indonesiërs, onder wie ook de president, hebben vandaag in Jakarta samen dezelfde traditionele dans opgevoerd. Daarmee werd volgens de plaatselijke overheid een nieuw wereldrecord gevestigd. Met dit initiatief willen de organisatoren de aandacht vestigen op de Aziatische Spelen, die binnen twee weken van start gaan in Indonesië. De tienduizenden dansers voerden in het centrum van de hoofdstad gezamenlijk de "poco-poco" uit, een linedance die stamt uit de Indonesische stad Manado. De deelnemers waren gekleed in het wit en rood, de twee kleuren van de Indonesische vlag.

Onder meer president Joko Widodo, zijn vrouw Iriana en verschillende regeringsleden namen deel aan het evenement. Ook politieagenten, soldaten en volksvertegenwoordiger waren aanwezig. "Door met 65.000 mensen de poco-poco te dansen, vestigen we een wereldrecord en tonen we ook dat de poco-pco wel degelijk uit Indonesië komt", zegt Tito Karnavian, het hoofd van de nationale politie.

De Aziatisch Spelen vinden van 18 augustus tot 2 september plaats in de Indonesische steden Jakarta en Palembang. Er worden zowat 11.000 atleten verwachten. Het is het op een na grootste multisportevenement ter wereld, na de Olympische Spelen.

Bron: Belga