Mathieu van der Poel triomfeert in Amstel Gold Race na zinderende finale

Mathieu van der Poel triomfeert in Amstel Gold Race na zinderende finale

De Nederlander Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft vanmiddag de 54e editie van de Amstel Gold Race (Ned/WorldTour) op zijn naam geschreven, na een onwaarschijnlijke inhaalrace in het slot. In de sprint haalde hij het voor de Australiër Simon Clarke, de Deen Jakob Fuglsang en de Fransman Julian Alaphilippe. Bjorg Lambrecht werd zesde. Na 265,7 kilometer tussen Maastricht en Berg en Terblijt haalde de 24-jarige Van der Poel het in een weergaloze sprint. De wereldkampioen veldrijden maakte zo zijn favorietenstatus waar. Van der Poel is de eerste Nederlandse winnaar van de Amstel sinds Erik Dekker in 2001.

Het leek er lang op dat Julian Alaphilippe en Jakob Fuglsang voor de zege zouden strijden, maar het tweetal werd in de slotkilometer alsnog ingelopen door de achtervolgers, waarna Van der Poel de kroon op het werk zette.

Op de erelijst van de Amstel Gold Race is Van der Poel, die eerder dit seizoen ook Dwars door Vlaanderen en De Brabantse Pijl won, de opvolger van de Deen Michael Valgren Andersen.

Bron: Belga