Mathieu van der Poel leidt Nederlandse selectie

Mathieu van der Poel leidt Nederlandse selectie

Titelverdediger Mathieu van der Poel is kopman van het Nederlandse team voor het EK veldrijden van zondag in het Italiaanse Silvelle. Bondscoach Gerben de Knegt maakte vandaag zijn selecties bekend. De 24-jarige Van der Poel krijgt naast Lars van der Haar, Corné van Kessel en Joris Nieuwenhuis ook hulp van zijn broer David. Mathieu van der Poel reed gisteren in de Superprestigemanche van Ruddervoorde zijn eerste cross van het seizoen en won meteen.

In de vrouwenselectie ontbreekt de revelatie van het seizoen Ceylin del Carmen Alvarado bij de elite. Het 21-jarige talent, dat dit seizoen al twee superprestigewedstrijden bij de senioren won, geeft er de voorkeur aan mee te doen bij de beloften (U23). Bij de elite komen titelverdedigster Annemarie Worst, Maud Kaptheijns, Yara Kastelijn, Geerte Hoeke en Sophie de Boer aan het vertrek.

De Knegt vertrouwt erop dat Nederland meerdere titels gaat behalen. "We reizen af met een brede jonge selectie met voor het eerst ook de junior-vrouwen. In alle zes categorieën hebben we kandidaten voor het podium en de titel", aldus de bondscoach.

Bron: Belga