Marianne Vos blijft zeges opstapelen: "Dit is eentje die kan tellen"

Marianne Vos blijft zeges opstapelen: "Dit is eentje die kan tellen"

Marianne Vos (CCC-Liv) heeft haar negende overwinning van het seizoen beet. De Nederlandse snelde naar de zege in La Course met een indrukwekkend jump op het einde. "Dit is er eentje die kan tellen", gaf ze na afloop mee. Vos zette de voorbije weken een mooie zegereeks neer, met vier bloemenruikers in de Giro Rosa, vaak op gelijkaardige aankomsten als in Pau, op een kort, maar steil knikje waar ze telkens perfect timede. En zo deed ze ook in La Course.

Spratt leek nochtans op weg naar de winst, maar 12 seconden voorsprong op 1 km van de finish bleken niet te volstaan tegen het sprintgeweld van Vos op die laatste steile helling. "Mijn ploeg heeft echt hard gewerkt, niet alleen in de achtervolging, maar ook om de wedstrijd hard te maken", gaf ze mee. "Even dacht ik we te laat zouden komen om haar bij te benen. We zagen haar wel rijden, maar we leken haar niet te pakken. Op het eind was het dan aan mij. Ik had tijdens de verkenning gezien dat die finish me lag en ik was met vertrouwen gestart. We hadden haar in het vizier, ik moest gewoon een perfecte sprint uit de benen schudden en haar remonteren. De anderen hadden blijkbaar al veel energie verspild en zo pakte ik dan de zege."

Uiteindelijk zelfs nog met drie seconden voorsprong op de tweede Leah Kirchmann. "Ik kan niet zeggen hoe belangrijk deze overwinning precies is, maar het is wel mooi, om hier te winnen voor zo veel volk. Ik won ook de eerste editie en nu zijn we al toe aan de zesde afspraak. Op die vijf jaar heeft het vrouwenwielrennen veel progressie gemaakt. La Course is niet onze belangrijkste wedstrijd van het jaar, maar het is wel een mooie koers om te winnen door de internationale uitstraling ook van de Tour de France."

Bron: Belga