Marcello Lippi stapt op als bondscoach van China

Marcello Lippi stapt op als bondscoach van China

Marcello Lippi is niet langer bondscoach van de Chinese nationale voetbalploeg. De 71-jarige Italiaan heeft vandaag, na de met 2-1 verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Syrië in Dubai, zelf het besluit genomen om ontslag te nemen. "We speelden zonder karakter en toonden angst voor de tegenstander. Het lukte ons niet om drie correcte passes te geven of een gevaarlijke actie te creëren. Dat betekent dat de trainer zijn werk niet goed doet", was Lippi streng voor zichzelf. "Ik word royaal betaald en wil niet als een dief overkomen. Daarom neem ik ontslag."

Voor de tweede keer in minder dan een jaar tijd moet Chris Van Puyvelde, de technisch directeur van de Chinese voetbalbond, op zoek naar een nieuwe bondscoach. Lippi was in China bezig aan zijn tweede termijn. Na een eerste passage tussen oktober 2016 en januari 2019 stond Lippi zijn plaats af aan landgenoot Fabio Cannavaro.

Die nam enkele maanden later ontslag, waardoor Lippi in mei 2019 opnieuw aan boord werd gehaald. De Italiaanse succescoach kan mooie adelbrieven voorleggen. Zo won hij met Italië het WK in 2006. Lippi loodste Juventus ook naar de eindzege in de Champions League (1996) en naar vijf landstitels.

China staat in de kwalificaties voor het WK 2022 na vier wedstrijden tweede in groep A, op vijf punten van leider Syrië. De acht groepswinnaars en de vier beste tweedes plaatsen zich voor de derde Aziatische kwalificatieronde.

Bron: Belga