Marcel Hirscher weet nog niet of hij skilatten opbergt

Marcel Hirscher weet nog niet of hij skilatten opbergt

De Oostenrijkse topper Marcel Hirscher heeft de knoop of hij zijn skicarrière volgend seizoen verderzet, nog niet doorgehakt. "Ik kan vandaag nog niet zeggen of het A of B wordt", vertelde hij vandaag tijdens een persmoment in Wenen. "Ik draai al tien jaar mee in dit hele circus. Het is duidelijk dat er vroeg of laat een einde aan komt. We zullen zien wat deze zomer brengt." De 30-jarige Hirsher won dit seizoen voor de achtste keer op rij de algemene wereldbeker en voor de zesde keer de wereldbekers slalom en reuzenslalom. Op het WK in Zweden pakte hij goud in de slalom en zilver in de reuzenslalom.

Nog op zijn indrukwekkende erelijst prijken onder meer zeven wereldtitels en twee olympische titels (reuzenslalom en combiné, behaald begin 2018 in Pyeongchang). De Oostenrijker was al 67 keer de beste in een wereldbekerwedstrijd. Alleen de Zweed Ingemar Stenmark doet beter bij de mannen.

Hirscher voedde onlangs de speculaties over een mogelijk afscheid toen hij het afgelopen seizoen 2018-2019 omschreef als een "extra seizoen". "In principe zou het voorbije jaar een perfecte afsluiter zijn", vertelde hij na de seizoensfinale in het Andorrese Soldeu. De Oostenrijker klaagde over grote vermoeidheid en zei "alle waanzin eromheen" beu te zijn. "En het wordt steeds erger", voegde hij eraan toe.

Het skiën verloor onlangs al toppers als Lindsey Vonn, Aksel Lund Svindal en Felix Neureuther. Zij kondigden allen hun afscheid aan.

Bron: Belga