Man opgepakt voor reeks dodelijke schietpartijen in Phoenix

In de Amerikaanse stad Phoenix is een 23-jarige man opgepakt die verantwoordelijk zou zijn voor een reeks dodelijke schietpartijen waarbij op één jaar tijd negen doden vielen. Dat heeft politiechef Jeri Williams van de stad maandag meegedeeld. Volgens Williams was Aaron Saucedo in de periode van augustus 2015 tot juli 2016 betrokken bij twaalf afzonderlijke incidenten. Telkens ging het om schoten die 's nachts vanuit een auto werden afgevuurd. De schietpartijen vonden meestal plaats in woonbuurten met een voornamelijk latinobevolking.

Saucedo zat al enkele weken in de cel voor het doden van een man in 2015, toen de politie hem ook aan de andere seriemoorden linkte. De autoriteiten tasten voorlopig nog in het duister over de motieven van Saucedo. Ook is het niet duidelijk of de man alleen handelde of medeplichtigen had.

"Deze zaak teisterde onze gemeenschap gedurende meer dan een jaar... en liet een spoor van slachtoffers achter, onder wie moeders, zonen, broers en zussen (...). Wat we hadden verwacht, is uiteindelijk gebeurd: tips vanuit de plaatselijke gemeenschap wezen in de richting van een mogelijke verdachte en hebben het onderzoek in een stroomversnelling gebracht", aldus Williams. De autoriteiten kregen tijdens de loop van het onderzoek in totaal 3.300 afzonderlijke tips binnen.

Bron: Belga