Malmö FF stelt Jon Dahl Tomasson aan als nieuwe hoofdtrainer

Malmö FF stelt Jon Dahl Tomasson aan als nieuwe hoofdtrainer

Malmö FF heeft vandaag Jon Dahl Tomasson aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De voormalig speler van Feyenoord en AC Milan begint op 10 januari aan zijn nieuwe klus. "Malmö heeft een fantastisch verleden, een fanatieke aanhang en wil de beste van Scandinavië zijn", liet Tomasson bij zijn voorstelling noteren op de clubwebsite. "Ik heb met de club goede gesprekken gevoerd over de filosofie, de omstandigheden en de verwachtingen die er zijn. We hebben hetzelfde beeld van wat we willen bereiken en hoe we aan de slag moeten om Malmö FF te ontwikkelen."

De 43-jarige Tomasson werkte de afgelopen jaren als assistent van de Deense nationale ploeg. Daarvoor was hij in Nederland assistent bij Vitesse en hoofdtrainer bij Roda JC en Excelsior.

Malmö FF beëindigde de Zweedse competitie vorig seizoen als tweede, na Djurgardens IF. Het nieuwe seizoen in Zweden begint op 4 april. Het team telt met Anders Christiansen (ex-AA Gent), Behrang Safari en Guillermo Molins (beiden ex-Anderlecht) enkele oude bekenden van de Jupiler Pro League in haar rangen.

Bron: Belga