"Maakte te veel fouten", zegt Elise Mertens na exit

"Maakte te veel fouten", zegt Elise Mertens na exit

Elise Mertens (WTA 14) raakte gisteren niet voorbij de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 59) in de derde ronde van het WTA-toernooi van Miami (9.035.428 dollar). Na afloop stak ze de hand in eigen boezem. "Ik heb niet goed opgeslagen en maakte te veel fouten." De 23-jarige Mertens ging tegen de 19-jarige Vondrousova onderuit met 6-4 en 7-6 (7/1). "Het was een moeilijke match", reageerde de Limburgse. "Zij is in vorm. In Indian Wells speelde ze al heel goed (Vondrousova haalde er de kwartfinales na winst tegen o.a. Halep, red). Ze maakte weinig foutjes. Het was aan mij om de match in handen te nemen, de balwisselingen te leiden en op zoek te gaan naar de punten. Maar ik heb niet goed opgeslagen en maakte te veel fouten. Tegen een linkshandige moet je het anders aanpakken maar ik vond het geen nadeel voor mij. Ik had misschien iets meer naar het net moeten komen. Maar ik heb vooral te veel fouten gemaakt."

Sinds haar knappe winst in Doha half februari, waar ze onder meer Bertens, Kerber en Halep klopte, heeft Elise Mertens het moeilijk om te bevestigen. In het dubbelspel loopt het wel vlot. Zo pakte ze in Indian Wells de titel met Aryna Sabalenka.

"Er is niet een specifiek ding dat veranderd is", zegt Mertens. "Het is gewoon niet eenvoudig alle wedstrijden te winnen. Het huidige niveau in het vrouwentennis is heel hoog. Je moet elke wedstrijd top zijn als je wil winnen. Je moet ook erkennen dat Vondrousova heel goed heeft gespeeld. Nu blijft nog het dubbel over, waar ik aantreed met Sabalenka. Als we verliezen, trek ik naar Charleston om er al te trainen op gravel."

Bron: Belga