Luca Brecel opent tegen Engelsman Gary Wilson

Luca Brecel opent tegen Engelsman Gary Wilson

Luca Brecel (WR 14) staat in de eerste ronde van het WK snooker tegenover de 33-jarige Engelsman Gary Wilson (WR 32). Dat bleek vandaag bij de loting. Bij winst neemt veertiende reekshoofd Brecel het in de achtste finales op tegen de Engelse drievoudige wereldkampioen Mark Selby (WR 2), het derde reekshoofd, of de Chinees Zhao Xintong (WR 67).

De Welshman Mark Williams (WR 3) is het eerste reekshoofd en de titelverdediger. Hij versloeg vorig jaar in de finale de Schot John Higgins. Williams opent tegen de Engelsman Martin Gould (WR 29).

Luca Brecel ging er in 2018 in de eerste ronde uit tegen de Engelsman Ricky Walden. Ook bij zijn twee eerdere deelnames, in 2012 en 2017, moest de 24-jarige Limburger na een ronde inpakken.

Vijfvoudig wereldkampioen Ronnie O'Sullivan (WR 1) is het tweede reekshoofd. De Engelsman begint zijn WK tegen landgenoot James Cahill, de eerste amateur op een WK.

Het WK in het Crucible Theatre in het Engelse Sheffield begint op 20 april en duurt tot 6 mei. Voor de winnaar ligt een cheque van 500.000 pond (580.000 euro) klaar. De eerste ronde (zestiende finales) wordt gespeeld naar een best-of-19.

Bron: Belga