Longin, Longin, Corten en Maggi winnen 24 Uur van Zolder

Longin, Longin, Corten en Maggi winnen 24 Uur van Zolder

De Norma van Bert Longin, Stienes Longin, Christoff Corten en de Zwitser Giorgio Maggi heeft de zege veroverd tijdens de 42e editie van de 24 Uur van Zolder. Het kwartet domineerde een groot deel van de race. Bert Longin wordt met zes overwinningen in Zolder mederecordhouder, samen met Marc Goossens en Anthony Kumpen. De tweede plaats was voor de Porsche van Dylan Derdaele, Marc Goossens, Nicolas Saelens, Louis Machiels en de Duitser Lars Kern. Ze finishten op zes ronden en pakten wel de overwinning in de Belcar 2-klasse. De Norma van de Belgen Koen De Wit, François Bouillon, Kris Cools en Frédéric Vervisch werd ondanks diverse technische problemen nog derde.

In de Belcar 3 was de overwinning voor de Lamborghini van Jimmy De Breucker, Yannick Hoogars, Niels Lagrange en de Nederlanders Stéphane Kox en Danny Kroes, die vierde werden in de race. Het Belgische team van Michael Cool, Bart Van Samang, Sven Van Laere en Johan Vannerum (Mercedes) had voldoende aan een negende plaats om de Belcar 4 te winnen.

In de twee laatste categorieën was BMW aan het feest. De Belgen Johnny De Breucker, Luc Janssens, Jan Geunes, Rodrigue Gillion en de Amerikaan Mauro John wonnen de Belcar 5. Pieter Denys, Gregory Eyckmans, Jamie Vandenbalck en de Fin Markus Paltalla domineerden in de Belcar 6.

De Norma van Tom Boonen, Sam Dejonghe en Thomas Piessens moest door motorproblemen de strijd zondagmiddag staken. Het trio reed op dat moment, met nog zo'n zes uur te gaan, aan de leiding. "Dit is verschrikkelijk. Ik zou echt kunnen wenen", reageerde Boonen bij autosportwereld.be.

Bron: Belga