Leuvens stadsfestival rond Utopia kreeg 220.000 mensen over de vloer

Leuvens stadsfestival rond Utopia kreeg 220.000 mensen over de vloer

Het festival dat de stad Leuven en de KU Leuven organiseerden naar aanleiding van de 500ste verjaardag van het boek "Utopia" van Thomas More, heeft circa 220.000 bezoekers over de vloer gekregen. Meer dan 90.000 mensen bezochten de tentoonstelling "Op zoek naar Utopia" in Museum M. Het programma van het stadsfestival "The Future is More. 500 jaar Utopia", dat liep van september tot januari, omvatte zo'n 80 projecten met tentoonstellingen, theater, film, debatten, lezingen, muziek en thematische stadswandelingen, samen goed voor bijna 80 activiteiten. Met een totaal van 220.000 deelnemers bracht een cultureel stadsfestival in Leuven nooit eerder zoveel mensen op de been.

Topper was de tentoonstelling "Op zoek naar Utopia" in Museum M, waar meer dan 80 topstukken te zien waren van Vlaamse meesters en andere kunstenaars. 15.785 mensen deden de aanvullende historische tentoonstelling "Utopia & More" aan in de Universiteitsbiblbiotheek.

Ondanks het feit dat een punt gezet werd achter het stadsfestival wil het stadsbestuur de zoektocht naar een betere wereld voortzetten. In het kader van het project "YOUtopia" gaat Leuven samen met haar inwoners via allerlei initiatieven anderhalf jaar lang op zoek naar de collectieve stadsdroom en de kunst van het samenleven.

Bron: Belga