Lawine treft drukke skipiste

Lawine treft drukke skipiste

Oorspronkelijk zeiden getuigen dat een dertigtal mensen meegesleurd werden door de lawine. Uiteindelijk bleek dat niemand echt bedolven geraakte, al kwamen heel wat mensen wel ten val. Zo'n 25 skiërs meldden zich nadien bij de hulpdiensten, maar niemand was ernstig gewond. Het ongeluk gebeurde om 10u ‘s ochtends. Op dat moment was er al redelijk veel volk op de blauwe piste ‘Carline', aangezien de andere pistes gesloten waren door de slechte weersomstandigheden. Het is zeldzaam dat een lawine een skipiste treft. Doorgaans vinden zulke sneeuwverschuivingen plaats buiten de piste.

Veel sneeuw

Het sneeuwde gisteren hevig in Tignes, waardoor de sneeuw instabiel is. Bovendien zorgde de relatief warme lucht voor een verhoogd lawinegevaar. Het risico op lawines in de regio lag gisteren op niveau vier op een schaal van vijf. De beperkte zichtbaarheid speelde ook de hulpdiensten parten.

Groot skigebied

In Tignes kwamen op 13 februari vier skiërs om het leven toen ze zich buiten de piste begeven hadden. Het skigebied Tignes-Val d'Isère is een van de grootste skigebieden in de Savoie en in de Alpen. Er zijn 480 hectare officiële pistes en een gebied van 3.200 hectare buiten de pistes. De maximale hoogte bedraagt 3.456 meter. Ook veel Belgen trekken in de winter naar Tignes om te gaan skiën.