"Laten we vrede sluiten!", tweet Donald Trump over Rusland en Oekraïne

"Laten we vrede sluiten!", tweet Donald Trump over Rusland en Oekraïne

De Amerikaanse president Donald Trump plaatste donderdag twee foto's op Twitter van afzonderlijke ontmoetingen die hij woensdag had met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergueï Lavrov en zijn Oekraïense tegenhanger Pavlo Klimkin. "Laten we de vrede sluiten!", schreef hij erbij.

"Gisteren, op dezelfde dag - had ik een ontmoeting met de Russische Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov en de minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne Pavlo Klimkin. Laten we vrede sluiten!", schreef Trump, die ook zijn handtekening toevoegde.

Klimkin had woensdag een ontmoeting met de Amerikaanse vicepresident Mike Pence, maar een ontmoeting met Donald Trump stond niet op de openbare agenda van de Amerikaanse president. Diezelfde dag had hij wel een officiële ontmoeting met Lavrov, in de Oval Room.

Sinds 2014 zijn Rusland en Oekraïne verwikkeld in een conflict over de annexatie van de Krim door Rusland. De kwestie verzuurt ook de relaties tussen Moskou en Washington.

Trump plaatst de tweet, waarin hij zich opwerpt als vredestichter tussen Rusland en Oekraïne, ten midden van de ophef rond zijn beslissing van dinsdagavond. Toen ontsloeg hij de FBI-directeur James Comey, wat tot grote verontwaardiging zorgde bij de Democraten, maar ook bij zijn eigen partij.

De Democraten beschuldigen hem ervan dat hij zo het FBI-onderzoek naar de Russische inmenging bij de afgelopen Amerikaanse presidentsverkiezingen stokken in de wielen wil steken.

Bron: Belga