Kyle Lowry geeft forfait voor WK basket

Kyle Lowry geeft forfait voor WK basket

De Verenigde Staten kunnen op het WK basket in China (31 augustus - 15 september) geen beroep doen op Kyle Lowry. De 33-jarige spelmaker van de Toronto Raptors onderging vorige maand na afloop van het NBA-seizoen een operatie aan de duim en is nog niet hersteld. "Ik hoopte klaar te zijn voor het toernooi maar ik kreeg nog geen groen licht om voluit te gaan. Ik hoopte mijn land te kunnen helpen in de gooi naar goud. Ik speel graag voor de nationale ploeg maar jammer genoeg moet ik voor dit toernooi passen en het team van thuis aanmoedigen. De jongens die zullen aantreden zijn sterk en zij zullen goud voor ons winnen", schrijft Lowry in een bericht op Instagram.

De point guard werd in 2016 met zijn land olympisch kampioen in Rio. Afgelopen seizoen mocht hij met de Raptors een eerste NBA-titel vieren.

De VS mikken op het WK in China op een derde opeenvolgende wereldtitel maar coach Gregg Popovich kampt met personeelszorgen. Eerder haakten om diverse redenen ook al sterren als LeBron James, James Harden, Anthony Davis, Damian Lillard en Kawhi Leonard af.

Bron: Belga