Kompany maakt kans om tot beste buitenlander ooit verkozen te worden in Premier League

Kompany maakt kans om tot beste buitenlander ooit verkozen te worden in Premier League

Rode Duivel Vincent Kompany is opgenomen in een dertienkoppige shortlist van de Britse openbare omroep BBC om de beste buitenlandse speler aller tijden te verkiezen in de Premier League. Om de shortlist samen te stellen deed de BBC beroep op topschutter aller tijden Alan Shearer, Chris Sutton, Ruud Gullit en New York Times-journalist Rory Smith. Zij stelden een lijst samen van dertien spelers, onder wie drie doelmannen, drie verdedigers, drie middenvelders en vier aanvallers.

Bij de verdedigers staat Kompany te pronken tussen Jaap Stam en Nemanja Vidic. "Hij is gewoon fantastisch voor Manchester City", vatte Shearer samen. "Met op zijn palmares onder meer drie landstitels en 260 wedstrijden, maar dat had nog meer kunnen zijn als hij niet zoveel geblesseerd was."

Bij de doelmannen zijn er nominaties voor David de Gea, Petr Cech en Peter Schmeichel. De drie middenvelders zijn Patrick Vieira, David Silva en Cristiano Ronaldo, met daarnaast ook nog een eervolle vermelding voor onder meer de Ivoriaan Yaya Touré (ex-Beveren). Als aanvallers werden voormalig assistent-bondscoach Thierry Henry, Sergio 'Kun' Agüero, Eric Cantona en Didier Drogba gekozen.

Stemmen kan nog tot vrijdagavond op de website van de BBC. Zaterdagmiddag wordt de winnaar bekendgemaakt.

Bron: Belga