Kirsten Flipkens bereikt halve finales van WTA Rosmalen

Kirsten Flipkens bereikt halve finales van WTA Rosmalen

Kirsten Flipkens (WTA 60) heeft zich vandaag geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi in het Nederlandse Rosmalen (gras/250.000 dollar). In haar tweede wedstrijd van de dag versloeg Flipkens in de kwartfinales de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA 46), het achtste reekshoofd. De Kempense haalde het na 1 uur en 14 minuten met tweemaal 6-4.

Eerder op de dag klopte 'Flipper' het Nederlandse derde reekshoofd Kiki Bertens (WTA 21) in drie sets met 6-4, 6-7 (6/8) en 6-1.

Bertens is in Rosmalen de dubbelpartner van Flipkens. Het Belgisch-Nederlandse duo moet in principe later op de dag nog aantreden in de halve finales van het dubbeltoernooi, tegen de Zwitserse Xenia Knoll en de Britse Anna Smith.

In de halve finales van het enkelspel treft Flipkens ofwel de Duitse Antonia Lottner (WTA 148) ofwel de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 81). Lottner kegelde tweede reekshoofd Elise Mertens (WTA 15) in de achtste finales uit het toernooi. Kuzmova verhinderde dat Alison Van Uytvanck (WTA 47) doorstootte naar de laatste acht.

Vandaag treedt Mertens nog samen met de Nederlandse Demi Schuurs, met wie ze het eerste reekshoofd vormt, aan in de kwartfinales van het dubbel. Daarin staan ze tegenover de Russin Veronika Kudermetova en Aryna Sabalenka.

Bron: Belga