Kevin De Bruyne mist Manchester Derby door spierblessure

Kevin De Bruyne mist Manchester Derby door spierblessure

"We zullen de komende dagen zien hoe de blessure evolueert, maar de wedstrijd van morgen komt sowieso te vroeg", aldus Pep. De middenvelder liep zaterdag in de eerste helft van het Premier League-duel tegen Tottenham Hotspur zijn vijfde kwetsuur dit seizoen op. Pas eind maart vierde De Bruyne zijn terugkeer bij City, nadat hij meer dan een maand aan de kant had gestaan met een hamstringblessure. Eerder dit seizoen lieten twee knieblessures in het najaar hem in totaal 3,5 maand aan de kant. Tussendoor was er ook nog een lichte spierblessure. Voor de Rode Duivels kwam hij sinds het WK van vorige zomer in Rusland dan ook niet meer in actie.

Vorige week woensdag had KDB met drie assists nog een belangrijk aandeel in de 4-3 zege tegen de Spurs in de kwartfinales van de Champions League. Die kleine overwinning volstond niet om door te stoten naar de halve finales aangezien de Spurs de heenmatch met 1-0 hadden gewonnen. De Bruyne leek zijn goede vorm te hebben teruggevonden en moest een sleutelpion worden voor City in de titelstrijd en de finale van de FA Cup tegen Watford.

"We zullen zien of hij dit seizoen nog één of twee wedstrijden kan spelen. Spijtig genoeg blijven de blessures elkaar dit seizoen opvolgen. Sinds zijn kniekwetsuren zijn er twee à drie spierblessures opgedoken. Normaal moet je in Engeland snel terug aan de bak na een kwetsuur, maar het blijkt nu dat we meer aandacht aan de details moeten besteden. Gelukkig is zijn leven goed georganiseerd met trainingen en veel rust. Om hem fit te krijgen en kwetsuren in de toekomst te vermijden, zullen we Kevin, de artsen en de kinesisten laten samenzitten om de zaken te bespreken."

Bron: Belga