Kevin Borlée past voor individuele 400m, broer Jonathan reist dan toch naar Glasgow

Kevin Borlée past voor individuele 400m, broer Jonathan reist dan toch naar Glasgow

Jacques Borlée heeft vandaag dubbel nieuws aangekondigd met betrekking tot het EK indooratletiek in Glasgow. Kevin Borlée past voor de individuele 400 meter in Schotland en loopt enkel de 4x400 meter, broer Jonathan Borlée zou oorspronkelijk helemaal niet afreizen, maar loopt eveneens de 4x400 meter. Het Belgisch vijftal voor de 4x400 meter op het EK in Glasgow, van 1 tot 3 maart, bestaat uit volgende namen: Kevin, Jonathan en Dylan Borlée, Julien Watrin en Asamti Badji. "Ik wil niet naar Glasgow gaan als toerist", zegt Jacques Borlée in zijn hoedanigheid als bondscoach van de Belgian Tornados. Hij bedoelt daarmee dat hij met een ploeg wil afreizen die kan meespelen om de medailles.

"Door de blessure van Robin Vanderbemden zat er niets anders op dan alsnog naar Jonathan Borlée of Jonathan Sacoor te grijpen, al planden zij in principe beiden niet deel te nemen", aldus vader Borlée. "Sacoor was heel enthousiast, maar ik houd hem liever in Amerika. Dinsdag heeft mijn zoon Jonathan uiteindelijk zijn akkoord gegeven om deel te nemen, al was hij eigenlijk aan een pauze toe. Met deze ploeg is er iets leuk mogelijk, al vind ik ook de Spaanse selectie heel sterk."

Kevin Borlée had zich op het BK afgelopen zondag ook geplaatst voor de individuele 400 meter in Glasgow, maar bedankt daarvoor. "We zijn nog nauwelijks aan de specifieke trainingen toegekomen. Dan heb je op zo'n EK weinig te zoeken", zegt zijn vader en coach. "De grote doelen van dit seizoen volgen later nog: het WK Relays in mei in Japan en het WK outdoor in Doha in oktober."

Bron: Belga