KBVB vervolgt Luyindama wegens aanzetten tot verbaal geweld in Clasico

KBVB vervolgt Luyindama wegens aanzetten tot verbaal geweld in Clasico

Christian Luyindama, die vorige maand Standard inruilde voor Galatasaray, moet op 15 februari voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verschijnen. Dat heeft Belga vernomen. De Congolese verdediger wordt vervolgd wegens het aanzetten tot verbaal geweld na de Clasico tegen Anderlecht. Luyindama was al een speler van Galatasaray toen de aftrap op Sclessin gegeven werd, maar eiste na de match wel een hoofdrol op. De bonkige verdediger jutte de thuissupporters op en riep meermaals "puta Anderlecht" door een megafoon, tot Zinho Vanheusden hem het zwijgen oplegde.

Met zijn actie zette hij aan tot haatdragende spreekkoren en verbale agressie, zo oordeelde de bondsprocureur. Hij vervolgt Luyindama, die vrijdag 15 februari voor de Geschillencommissie Hoger Beroep moet komen. De Congolese verdediger riskeert een boete en een schorsing, die conform de UEFA-regels overdraagbaar zijn naar zijn nieuwe club Galatasaray.

De politie van Luik stelde eerder al een proces-voorbaal op, wegens een inbreuk op de voetbalwet. De voetbalcel van Binnenlandse Zaken kan Luyindama een boete en een stadionverbod opleggen.

Bron: Belga