Jupiler Pro League - Sterk Standard smeert Club Brugge eerste nederlaag aan

Jupiler Pro League - Sterk Standard smeert Club Brugge eerste nederlaag aan

Standard heeft op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League de punten thuisgehouden tegen Club Brugge. De wedstrijd in een kolkend Sclessin eindigde op 3-1. Het is voor de landskampioen de eerste nederlaag van het seizoen in de Belgische hoogste klasse. Standard startte met het meeste pit, en Club-doelman Letica stond in een schiettent. Cavanda, Mpoku (beiden naast) en Emond (gered door Letica) kregen de bal echter niet binnen. Club kon daar maar weinig tegenover stellen, terwijl de thuisploeg doorstoomde. Over het halfuur kreeg Standard loon naar werken. Mehdi Carcela (37.) trapte de bal na een snelle tegenaanval overhoeks voorbij Letica. Blauw-zwart had geen reactie in huis en Mpoku zorgde nog voor rusten bijna voor de 2-0. Zijn pegel vloog net naast.

De Rouches gingen na de koffie op hetzelfde elan door. Iets over het uur verdubbelde Renaud Emond (62.) met een knappe knal in de verste hoek de score. club lag K.O. op het canvas, maar Christian Luyindama (68.) stak een handje toe. De struise verdediger werkte een center van Vanaken nogal onbeholpen in eigen doel. Brugge kon toch niet optimaal profiteren van de aansluitingstreffer, en Razvan Marin (79.) stelde de Luikse zege veilig met de derde treffer.

Blauw-zwart (25 ptn) blijft de stand aanvoeren, maar kan zijn eerste plaats later zondag kwijt zijn aan Racing Genk. Dan moeten de Limburgers (23 ptn) wel winnen bij AA Gent. Standard (18 ptn) springt over Sint-Truiden naar de vijfde stek. Club ontvangt op de elfde speeldag, die door de interlandbreak pas over twee weken op de planning staat, Waasland-Beveren. Standard trekt naar de andere kant van het land voor een partij tegen rode lantaarn Moeskroen.

Bron: Belga