Jiujitsuka Amal Amjahid dreigt Grand Slam in LA te missen door visumproblemen

Jiujitsuka Amal Amjahid dreigt Grand Slam in LA te missen door visumproblemen

Jiujitsuka Amal Amjahid moet mogelijk forfait geven voor de Grand Slam in Los Angeles. Dat maakte de Franstalige jiujitsufederatie donderdag bekend. Door visumproblemen voor haar trainer en schoonvader Khalid Houry dreigt de atlete uit Sint-Jans-Molenbeek niet op tijd naar de Verenigde Staten te kunnen afreizen. "Zijn visumaanvraag is nog hangende en dreigt vier dagen voor we naar de Verenigde Staten moeten vertrekken te laat te komen. Op die manier wordt de federatie, de coach en vooral onze atlete Amal Amjahid opnieuw van een grote afspraak beroofd", klinkt het in een persbericht. Volgens de federatie kan Amjahid haar eerste plaats op de wereldranglijst verliezen.

Ook op 31 mei werd de trainer van Amjahid de toegang tot het Amerikaanse grondgebied geweigerd, waardoor Amjahid het WK jiujitsu miste. "En dit zonder enige verklaring", hekelt haar federatie. "Toen we terugkeerden uit België werden Amjahid en haar coach uitgenodigd op de Amerikaanse ambassade. Die beloofde beiden een visum dat tien jaar geldig zou zijn. Op 5 juli kreeg Amjahid haar visum meteen, maar haar coach moest op het consulaat nog extra informatie geven. Houry moest het administratieve onderzoek in Washington afwachten."

De Franstalige federatie roept politici op om actie te ondernemen. "Zodat Amal Amjahid en haar coach Khalid Houry aan dit grote toernooi kunnen deelnemen."

Bron: Belga