Japans jongetje dat verdween in bos levend teruggevonden

Japans jongetje dat verdween in bos levend teruggevonden

Het Japanse jongetje van 7 jaar dat door zijn ouders als straf in een bos werd achtergelaten op het noordelijke eiland Hokkaido, is volgens een hulpverlener vrijdagmorgen levend teruggevonden. "De jongen werd levend gevonden maar we hebben geen informatie over zijn fysieke toestand", zo zei hulpverlener Satoshi Saito telefonisch aan persagentschap AFP. Het kind gaf volgens hem zelf aan dat hij de gezochte Yamato Tanooka was. De politie bevestigde het nieuws.

"Een soldaat ontdekte het kind als eerste, en het jongetje zei dat hij tot aan de militaire basis was gewandeld waar hij teruggevonden werd", verklaarde woordvoerder Manabu Takehara van het Japanse leger. "Hij leek in een goede gezondheid te verkeren, maar werd naar het ziekenhuis gebracht", zo voegde hij toe.

Ongeveer 200 militairen, brandweerlui, politieagenten en vrijwilligers werden ingezet om Yamato Tanooka terug te vinden, nadat zijn ouders verklaarden hem afgelopen zaterdag aan de kant van de weg te hebben achtergelaten om hem te straffen.

Bron: Belga