Jan Bakelants vindt onderdak bij Team Sunweb

Jan Bakelants vindt onderdak bij Team Sunweb

Jan Bakelants zet zijn wielerloopbaan verder bij Team Sunweb. De Duitse WorldTourformatie maakte zijn komst officieel bekend, kort nadat het team het afscheid van Edward Theuns aankondigde. Bakelants, 32, vervoegt de ploeg na vier seizoenen bij AG2R La Mondiale. Hij heeft ook een verleden bij Omega Pharma-Quick.Step, RadioShack, Lotto en Topsport Vlaanderen. Bakelants was na een loodzware val in de Ronde van Lombardije eind 2017, waarbij hij onder meer twee ruggenwervels brak, lang buiten strijd. Zijn aflopende contract bij AG2R La Mondiale werd niet verlengd. Deze nieuwe uitdaging bij Team Sunweb wil hij "met beide handen grijpen".

"Ik ben heel blij Team Sunweb te vervoegen", legt Bakelants uit. "Sinds de eerste gesprekken die we begin 2018 voerden, is mij duidelijk geworden dat dit een heel hechte ploeg is waar wetenschap wordt aangewend om het maximale potentieel uit de renners te halen. Het wordt een nieuwe uitdaging die ik met beide handen wil grijpen na een moeilijk 2018 ten gevolge van mijn crash in Lombardije eind vorig jaar. Ik kijk er echt naar uit deel uit te maken van het team, het voelt als een nieuwe start."

Volgens de Nederlandse coach van Sunweb Marc Reef brengt Bakelants "heel wat ervaring naar de ploeg met zijn diverse mogelijkheden". Hij wordt geprezen om zijn ploeggeest en moet bij Sunweb een wegkapitein worden.

Naast Bakelants kondigde Sunweb ook de komst van Asbjörn Kragh Andersen aan. De 26-jarige Deen wordt er herenigd met zijn jongere broer Sören, de winnaar van Parijs-Tours. Bij Sunweb moet hij de kopmannen bijstaan in het voorjaar en deel gaan uitmaken van de sprinttrein.

Asbjörn Kragh Andersen komt over van het Deense continentale Team Waoo en viert in 2019 zijn debuut in de WorldTour.

Bron: Belga