Honderden werknemers verzamelen voor Proximus Towers in Brussel

Honderden werknemers verzamelen voor Proximus Towers in Brussel

Voor de hoofdzetel van Proximus in Brussel hebben zich vanochtend honderden werknemers verzameld om te protesteren tegen de herstructurering. Alle vakbonden zijn daarbij vertegenwoordigd. Eerder was een stakingsaanzegging ingediend en hadden de bonden opgeroepen om dinsdag massaal naar de Proximus Towers te komen.

Ben Coremans, secretaris van de christelijke vakbond ACV-Transcom, is blij met de grote opkomst. "We zijn aangenaam verrast, de werknemers hebben begrepen dat er vandaag een signaal aan de directie moet worden gegeven worden", zegt Coremans.

Het telecombedrijf kondigde vorige donderdag aan dat 1.900 banen bedreigd zijn. Daarbij zijn volgens topvrouw Dominique Leroy naakte ontslagen niet uit te sluiten. Het herstructureringsplan voorziet ook in 1.250 aanwervingen.

Over de details van het plan is er nog weinig duidelijkheid. "Donderdag zitten we opnieuw samen met de directie. We hopen dan een idee te krijgen van hoe de directie het ziet, want dat is vandaag niet duidelijk. De werknemers willen van de ongerustheid af", aldus Coremans vandaag.

Bron: Belga