Hond die sleutelrol speelde tijdens operatie uitgenodigd op Witte Huis

Hond die sleutelrol speelde tijdens operatie uitgenodigd op Witte Huis

De Mechelse herder die een belangrijke rol speelde bij de Amerikaanse militaire operatie tegen de leider van Islamitische Staat wordt volgende week ontvangen op het Witte Huis. Dat heeft president Donald Trump aangekondigd. Trump gaf eerder al een foto vrij van de hond, die hij een "Amerikaanse kampioen" noemde. Volgens de president deed het dier "een fantastische job" bij het vangen en doden van Aboe Bakr al-Baghdadi, vorige week in de nacht van zaterdag op zondag in Syrië.

Generaal Mark Milley wilde uit veiligheidsoverwegingen de naam van de hond niet meedelen, maar zei wel dat hij lichtgewond raakte tijdens de operatie. Donderdag tweette Trump dat het dier binnenkort ontvangen wordt op het Witte Huis, en bevestigde hij ook de mediaberichten dat de herder Conan heet.

Eerder tweette Trump ook al een gephotoshopte foto van The Daily Wire waarin hij zogezegd een medaille geeft aan de hond, met als bijschrift "Amerikaanse held". De Amerikaanse media vonden de originele foto, waarop Vietnam-veteraan James McCloughan stond. Trump postte de foto donderdag opnieuw, met de boodschap "Dank u Daily Wire. Zeer schattige creatie, maar de "liveversie" van Conan vertrekt ergens volgende week vanuit het Midden-Oosten naar het Witte Huis."

Bron: Belga