Holocaust-overlever officieel oudste man ter wereld

Guinness World Records heeft een Israëliër officieel erkend als oudste man ter wereld. De man heeft de leeftijd van 112 jaar en overleefde een opsluiting in Auschwitz. Dat schrijft de Israëlische onlinekrant The Times of Israel. De man, Yisrael Kristal genaamd, is geboren in het Poolse Zarnow op 15 september 1903. Om erkend te kunnen worden als 's werelds oudste man, moest hij dit kunnen bewijzen aan de hand van documenten uit de eerste twintig jaar van zijn leven. Daarin slaagde Kristal, door verblijfspapieren op te duikelen van toen hij vijftien jaar oud was.

Kristal verloor zijn vrouw toen ze samen naar Auschwitz werden gestuurd. Nu woont hij in de Israëlische stad Haifa, waar hij na zijn verhuis een snoepwinkel opende.

De Israëliër werd oudste man ter wereld toen de Japanse Yasutaro Koide overleed op twee maanden van zijn 113de verjaardag. Dit maakt hem echter nog niet de oudste persoon ter wereld, aangezien een vrouw, Susannah Mushatt Jones, de leeftijd van 116 jaar heeft. Het record voor oudste persoon ooit staat op naam van Jeanne Louise Calment, die 122 jaar en 164 dagen oud werd.

Bron: Belga