Hein Vanhaezebrouck: "De lat zal hoog liggen"

Hein Vanhaezebrouck: "De lat zal hoog liggen"

RSC Anderlecht heeft vandaag in Tubeke op de trainingsvelden van de Rode Duivels zijn eerste training van het nieuwe seizoen afgewerkt. Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck zag er voor het eerst zijn nieuwkomers aan het werk. Enkel de Bosnische verdediger Ognjen Vranjes, die gisteren pas werd voorgesteld, ontbrak nog. Hein Vanhaezebrouck was tevreden over wat hij zag tijdens de eerste training, maar gaf wel toe dat de kern nog zal veranderen. "We waren vandaag met 22 veldspelers en vier doelmannen, maar we moeten wachten tot eind augustus", zei Vanhaezebrouck. "Dan zullen we pas onze definitieve kern kennen. Er gaan nog spelers bijkomen en vertrekken."

De ambities van Anderlecht zijn volgens de Anderlecht-coach zoals elk jaar dezelfde. "We moeten natuurlijk vol voor de titel gaan, maar we willen ook eens ver geraken in de Beker van België", zei hij. "Maar het zal niet makkelijk worden. Standard heeft een goed seizoen achter de rug, pakte de beker en zal dit seizoen nog beter willen doen. Club Brugge is kampioen geworden en is zich nog aan het versterken. En ook Gent en Genk zullen weer bij de titelfavorieten horen. Het wordt een spannend gevecht."

Om die 35e landstitel te behalen moet Vanhaezebrouck op een jonge groep rekenen. "We hebben een spelersgroep die gemiddeld 23 à 24 jaar oud is. En dan moet de groep nog veel wijzigingen ondergaan. Maar de lat zal hoog liggen. Wie niet kan volgen, valt af. Ik heb dan ook gekozen voor een zware voorbereiding. Enkel RWDM en Heist zijn amateurteams, alle andere tegenstanders in onze voorbereiding zijn profteams. Ik wil weten wat mijn jongens waard zijn", besloot Vanhaezebrouck.

Welke spelers er nog zullen bijkomen, wou Vanhaezebrouck niet gezegd hebben. Maar tijdens de training bevestigde manager Luc Devroe wel dat hij nog vier à vijf inkomende transfers verwacht. Op uitgaand vlak kondigde Devroe dan weer het definitieve vertrek van Idrissa Doumbia (Akhmat Grozny), Jorn Vancamp (Beerschot Wilrijk) en Wout Faes (KV Oostende) aan. Olivier Deschacht kreeg geen nieuw contract aangeboden.

Bron: Belga