Guardiola en Martinez zitten op de bank bij galamatch Kompany

Guardiola en Martinez zitten op de bank bij galamatch Kompany

Bondscoach Roberto Martinez zal op woensdag 11 september de Premier League All-Stars coachen tijdens Vincent Kompany's afscheidswedstrijd bij Manchester City. Pep Guardiola neemt de City Legends onder zijn hoede. Dat heeft de Premier League-club vandaag aangekondigd. Vincent Kompany verliet deze zomer Manchester City om speler-manager te worden bij RSC Anderlecht. Guardiola en Martinez twijfelden niet toen ze gevraagd werden voor de afscheidsmatch. "Het is een eer dat ik de Manchester City Legends mag coachen voor deze wedstrijd", aldus Guardiola. "Er is geen twijfel over de plek van Vincent in het pantheon van de City-grootheden. Dat ik op deze manier betrokken kan zijn in deze wedstrijd betekent heel veel voor me. Toen ik bij City terechtkwam, was het meteen duidelijk hoe belangrijk Vincent was voor deze club. Hij was de leider in de kleedkamer en een bron van inspiratie op het veld. Een decennium lang was hij de ziel van de club. Volgens mij kon hij niet meer gedaan hebben om ons aan successen te helpen. Hij verdient al het respect en de bewondering die we hem kunnen geven. Ik hoop dat deze wedstrijd hem zal doen realiseren hoezeer we zijn bijdrage aan Manchester City bewonderen."

"Ik ben vereerd betrokken te zijn bij deze speciale mijlpaal in Vincents carrière", stelt Martinez. "Hij is een rolmodel in het Belgisch voetbal. Zijn leiderschap, engagement en uitmuntendheid in zijn job maken van hem een heel unieke voetballer, die veel kleedkamers heeft geïnspireerd en zal inspireren. Hij verdient deze viering echt. Ik kijk ernaar uit."

Voor de galawedstrijd kan het team van Kompany rekenen op Joe Hart, Joleon Lescott, Micah Richards, Pablo Zabaleta, Wayne Bridge, Gareth Barry, Nigel de Jong, Shaun Wright-Phillips en Stephen Ireland. Ook Samir Nasri en Craig Bellamy zullen vanuit Brussel naar Manchester afreizen. Die twee zijn momenteel ook bij Anderlecht aan de slag: Nasri als speler, Bellamy als coach van de beloften. Emile Heskey en Rafael van der Vaart zijn voorlopig de enige twee die al toezegden voor het All-starsteam. Binnenkort worden nog namen bekendgemaakt.

De opbrengsten van de galamatch gaan naar het door Kompany en Manchester-burgemeester Andy Burnham opgerichte Tackle4MCR, een organisatie die daklozen in Manchester helpt.

Bron: Belga