Greg Van Avermaet kijkt uit naar eerste kennismaking met Hammer Series

Greg Van Avermaet kijkt uit naar eerste kennismaking met Hammer Series

Greg Van Avermaet staat komend weekend voor het eerst in zijn carrière aan de start van de Hammer Series. Vanaf vrijdag vindt in Nederlands-Limburg het tweede weekend van de rittenkoers met revolutionair format plaats. Voor Van Avermaet worden het zijn eerste wedstrijddagen na een kleine maand zonder competitie. "Ik kijk er naar uit om voor het eerst te starten in de Hammer Series", opende Van Avermaet, die begin mei nog de eindzege in de Ronde van Yorkshire op zak stak. "Wat ik er al van gezien heb, zullen het drie intense wedstrijddagen worden. Maar het zal ook wel leuk worden. Het is een dynamische vorm van racen, met als doel punten scoren voor het team. Ik denk dat we met een goede mix van renners van start te gaan. We willen er absoluut het beste van maken."

Ook sportdirecteur Klaas Lodewyck kijkt uit naar het weekend. "We starten met een erg sterk team", aldus Lodewyck. "Vooral in de sprint moeten we met Van Avermaet en Gerrans kunnen scoren. Ook het klimwerk moet ons ons liggen. Het wordt drie dagen vol rijden, zoals we dat in België gewoon zijn in kermiskoersen."

Naast de olympisch kampioen selecteerde BMC met Jürgen Roelandts, Nathan Van Hooydonck en Loïc Vliegen nog drie Belgen.

De Hammer Series breidden dit seizoen, na een geslaagd debuut vorig jaar in Nederlands-Limburg, verder uit. Er werden drie weekends vrijgemaakt, in Stavanger (25-27 mei), Sittard-Geleen (1-3 juni) en Zagreb (20-22 september). Het afgelopen weekend was Mitchelton-Scott de sterkste in Noorwegen.

Bron: Belga