Greg Van Avermaet is blij met eerste plaats op UCI-ranking voor eendagswedstrijden

Greg Van Avermaet is blij met eerste plaats op UCI-ranking voor eendagswedstrijden

Greg Van Avermaet prijkt helemaal bovenaan het klassement van de UCI voor eendagswedstrijden en dat stemt hem tevreden. "Ik ben blij als nummer 1 te finishen. Het toont wat voor renner ik ben en bewijst dat ik kan meespelen in de meeste eendagskoersen op de kalender. Ik ben gemotiveerd om zo verder te doen in 2020 en hoop enkele van mijn podiumplaatsen om te zetten in overwinningen", laat hij vandaag optekenen bij zijn ploeg CCC. De 34-jarige Van Avermaet schrijft het klassement op zijn naam met 2.350 punten. Hij blijft de Noor Alexander Kristoff (2.074 punten) en de Fransman Julian Alaphilippe (1.847 punten) voor. Met Oliver Naesen (achtste met 1.597 punten) staat nog een tweede Belg in de top tien.

Van Avermaet won vorige maand voor de tweede keer in zijn carrière de GP van Montreal. Twee dagen eerder werd hij derde in Quebec. De olympisch kampioen stond ook op het podium in onder meer de Clasica San Sebastian (tweede na Remco Evenepoel), Omloop Het Nieuwsblad (tweede na Zdenek Stybar) en E3 BinckBank Classic (derde na Stybar en Wout van Aert).

"Ik heb altijd gezegd dat ik geen renner ben die twintig wedstrijden per jaar wint, maar in elke wedstrijd doe ik wel mee en hopelijk valt er dan iets uit de kast", zegt Van Avermaet. "Dit voorjaar greep ik naast een klassieke zege, wat ontgoochelend was. Maar dat zijn heel lastige koersen om te winnen. Je hebt niet alleen goeie benen nodig maar alles moet ook wat meezitten. Als ik een van die klassiekers had gewonnen, zou mijn seizoen er helemaal anders uitzien. Daarom was ik zo blij met de zege in Montreal. Nadat ik er enkele keren net naast had gegrepen, bewees ik daar dat ik nog altijd kan winnen."

In de UCI-ranking waarin ook de rittenkoersen meetellen, eindigde Van Avermaet als zesde (en eerste Belg). Dat klassement is voor de Sloveen Primoz Roglic. De renner van Jumbo-Visma won in 2019 onder meer de Vuelta, Tirreno-Adriatico, de Ronde van Romandië en de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten en werd derde in de Giro.

Bron: Belga