GP Wallonië - Ereplaatsen motiveerden Stuyven

GP Wallonië - Ereplaatsen motiveerden Stuyven

Jasper Stuyven heeft zijn tweede zege van het seizoen vast. "Dit is wel fijn na die ereplaatsen", zei hij na zijn overwinning in de GP van Wallonië. "Ik wilde nog een mooi einde aan mijn seizoen breien en dat lukt verbazingwekkend goed." Stuyven was nog maar aan zijn derde deelname toe in de GP van Wallonië. Bij zijn eerste deelname, in 2012, toen met de nationale selectie, werd hij zevende, een jaar later 22e. "Dit is een koers waar ik van houd. Na mijn ereplaatsen in de Brussels Cycling Classic (tweede) en de GP Quebec (derde) was ik echt bijzonder gemotiveerd om hier te scoren. Als je goede resultaten bij elkaar rijdt, motiveert dat om verder te gaan en ik wilde nog een paar mooie resultaten op het eind van het jaar. Het is fijn als dat ook lukt."

Hij loofde ook zijn team Trek-Segafredo. "Zowel in Quebec, als in Brussel leverde de ploeg echt goed werk, net zoals vandaag en dan is het fijn om hen te belonen met een zege. Het plan was om aan te vallen met Gogl en Guerreiro op de Côte de Lustin, maar Gogl voelde zich niet goed, had de jetlag van Canada nog in de benen en ik nam dan maar zelf het heft in handen en trok in de aanval. Ik was daar een beetje in het nadeel omdat ik de enige van de ploeg was en er reden enkele koppeltjes mee voorop, maar ik voelde me goed en besloot om gewoon mijn kans te gaan. Ergens was het ook wel handig. De jongens van Roompot en Fortuneo-Samsic maakten het tempo en dat zorgde ervoor dat ik niet op aanvallen moest reageren."

Toen kopman Barguil van Forntuneo aanzette, wist Stuvyen dat hij moest reageren. Hij deed dat meteen en nam indrukwekkend over. "Dimitri kwam nog op mijn wiel, enkele anderen keerden terug, maar de finish was niet ver en ik wist dat als ik als eerste die laatste bocht kon bereiken, niet veel jongens me nog zouden passeren. De hele dag voelde ik me goed, bij de beste renners van de koers, dus zette ik vroeg aan, al op 600 meter of zo, maar ik had goede benen en kon het gelukkig houden. Ik wil nu voortgaan op dit elan en hopelijk valt er nog een derde mooie zege uit de bus dit seizoen."

.

Bron: Belga