Goffin komende week in tweede ronde tegen Dimitrov of Humbert

Goffin komende week in tweede ronde tegen Dimitrov of Humbert

Als twaalfde reekshoofd is David Goffin (ATP 13) komende week vrij in de eerste ronde van het ATP Masters 1.000-toernooi in Parijs (hard/5.791.280 euro), het laatste ATP-toernooi van het seizoen. In de tweede ronde wacht er hem in de Franse hoofdstad een confrontatie met de winnaar van het duel tussen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 29) en de Fransman Ugo Humbert (ATP 63). Goffin en Dimitrov stonden al acht keer tegenover elkaar, met slechts één zege voor de Luikenaar (in 2017 in Rotterdam). Het laatste onderlinge duel werd in 2018 in Monte Carlo gespeeld.

Humbert was niet zo lang geleden nog tegenstander van Goffin. Op het European Open in Antwerpen schakelde de 21-jarige Fransman Goffin verrassend uit in de tweede ronde.

David Goffin is de enige Belg op de hoofdtabel in Parijs, waar de Rus Karen Kachanov titelverdediger is. Onze landgenoot maakt nog kans op een ticket voor de Masters, al zal het bijzonder moeilijk worden. In Parijs zal Goffin minstens een plaats in de halve finales moeten halen om zich alsnog te kwalificeren voor de Masters in de Londense O2 Arena.

Bron: Belga