Giro - Campenaerts is erg ontgoocheld om tweede plek na pech

Giro - Campenaerts is erg ontgoocheld om tweede plek na pech

Tot zijn eigen verrassing kon Victor Campenaerts (Lotto Soudal) zondag tweede worden in de tweede tijdrit van de Ronde van Italië, die hem nochtans naar eigen zeggen niet op het lijf was geschreven. Door de materiaalpech onderweg overheerste achteraf toch de teleurstelling. Campenaerts was amper elf seconden trager dan tijdritwinnaar Primoz Roglic, maar het lijkt erop dat hij meer tijd heeft verloren door de gedwongen fietswissel nadat zijn ketting van zijn voorblad was gelopen op anderhalve kilometer van de finish. "Ja, dit komt door de fietswissel", vloekte de werelduurrecordhouder om zijn tweede plek. "Wat kan ik erover zeggen? Dit is heel jammer. Uiteraard ben ik teleurgesteld. Ik denk dat ik er niet van ga slapen."

Voor de start dichtte Campenaerts zich geen winstkansen toe, en kort na zijn finish evenmin: "Ik weet hoe goed hij (Roglic) in vorm is en hoe goed hij bergop rijdt. Ik ben realistisch. Ik heb hemel en aarde verzet om zo snel mogelijk bergop te rijden, maar watts per kilogram lichaamsgewicht liegen niet. Pech hebben en toch winnen van Roglic, dat gaat niet", klonk het toen.

Maar na de aankomst van Roglic besefte Campenaerts dus dat het heel erg close was geweest. "Ja, ik heb mezelf misschien wel verbaasd. Maar op het einde win je dan toch niet, en dan is het teleurstelling die overheerst. Misschien nog meer dan als ik vijfde zou zijn geworden. Dan had ik misschien gezegd: 'goed gereden in een op papier klimtijdrit'."

Campenaerts richt nu zijn pijlen op de slottijdrit in Verona, waarvan hij vooraf al had gezegd dat die hem beter ligt dan die van Bologna en San Marino. "Ik hoop dat tegen die slottijdrit Primoz nog iets meer geleden heeft dan nu. Ik denk dat ik op dit moment meer afgezien heb dan hij, en dan kom ik toch nog dicht bij de overwinning. Ik heb heel veel vertrouwen voor die slotrit, maar het is nog ver natuurlijk."

Bron: Belga