Georges Leekens kan opnieuw niet winnen met Algerije

Tunesië heeft vandaag op de tweede speeldag van de Africa Cup in Gabon zijn eerste overwinning geboekt. Tegen het Algerije van bondscoach Georges Leekens werd het 2-1. In een gelijkopgaande eerste helft slaagde geen van beide ploegen erin te scoren. Net na rust kwamen de Tunesiërs via een eigen doelpunt van Algerijns kapitein Aissa Mandi (50.) op voorsprong. Een kwartier later verdubbelde Naim Sliti (66.) die voorsprong vanop de stip. De woestijnvossen probeerden nog, maar geraakten niet verder dan een 2-1 eerredder in blessuretijd (91e) van de in de 74e minuut ingevallen Anderlecht-kapitein Sofiane Hanni.

Algerije, voor het toernooi aangeduid als één van de favorieten, blijft zo achter met één op zes en moet de uitschakeling beginnen vrezen. De Algerijnen hebben hun lot niet meer in eigen handen, maar moeten op de volgende speeldag, maandag, alleszins winnen van Senegal, willen ze nog enigszins aanspraken maken op een plaats in de kwartfinales. Senegal en Zimbabwe spelen donderdagavond de tweede wedstrijd in groep B.