Geert Wilders beëindigt omstreden cartoonwedstrijd

Geert Wilders beëindigt omstreden cartoonwedstrijd

De extreemrechtse Nederlandse politicus Geert Wilders heeft op Twitter al de "winnaar" gemeld van de omstreden wedstrijd voor spotprenten van de profeet Mohammed die hij gisteren had aangekondigd. De PVV-leider noemt de wedstrijd "wereldnieuws". Hij sluit af met: "Mission accomplished. Einde contest." Wilders plande in november vorig jaar al een cartoonwedstrijd over Mohammed. Mensen konden 10.000 dollar winnen met een spotprent over de profeet. Maar met die plannen stuitte hij op fel protest: in de islam zijn afbeeldingen van de profeet Mohammed namelijk verboden. Het kwam tot grote betogingen in Pakistan, en Wilders kreeg ook doodsbedreigingen.

Wilders kondigde gisteren toch een wedstrijd aan voor spotprenten van de profeet Mohammed. Op Twitter riep hij zijn volgers op alsnog spotprenten van Mohammed in te sturen. De winnaar maakte opnieuw kans op 10.000 dollar.

Aan het Nederlandse persagentschap ANP bevestigde hij zijn plannen. Reden was de weigering van de Pakistaanse regering om de prediker Khadim Hussain Rizvi te arresteren, zegt Wilders. Rizvi had er op Twitter mee gedreigd Wilders te onthoofden.

Bron: Belga