Geen treinverkeer tussen zuiden van Frankrijk en Barcelona omwille van overstromingen

Als gevolg van overstromingen zijn de sporen op de hogesnelheidslijn tussen het zuiden van Frankrijk en Barcelona beschadigd geraakt en is er geen treinverkeer mogelijk. Ook tussen de Franse steden Montpellier en Toulouse rijden er nog minstens tot 4 november geen treinen. Dat meldt de Franse spoorwegmaatschappij SNCF. Volgens de maatschappij werden delen van het spoor tussen Agde en Béziers als gevolg van hevige regenbuien weggespoeld. Er wordt naar alternatieven gezocht voor het treinverkeer. Reizigers kunnen gedurende zestig dagen hun geld terugvorderen zonder bijkomende kosten, luidt het.

De lokale autoriteiten in Montpellier verklaarden dat in de regio bijna duizend mensen in veiligheid moesten worden gebracht, onder hen ook vijfhonderd gasten van een camping. Zo'n 38 mensen moesten met een helikopter worden gered.

Hevig onweer met zware regenbuien zorgde de voorbije uren in het zuiden van Frankrijk voor heel wat schade en verkeersproblemen. Vooral in de buurt van de Middellandse Zee werden talloze straten afgesloten.

Bron: Belga