Fred Rutten voor topper tegen Standard: "In principe is iedereen beschikbaar, ook Bolasie"

Fred Rutten voor topper tegen Standard: "In principe is iedereen beschikbaar, ook Bolasie"

Anderlecht-coach Fred Rutten presenteerde zich vandaag uiterst ontspannen op de persconferentie twee dagen voor de topper bij Standard (zondag om 18u00). Tussen de grapjes door was de Nederlander vooral blij over een volledig fitte kern te beschikken. "Ik was heel opgelucht deze morgen", stak Rutten van wal. "We hadden voor het eerst sinds mijn komst een voltallige kern op training. In principe is iedereen blessurevrij, ook twijfelgevallen Dimata en Trebel en nieuwkomer Bolasie. Al moeten we wel nog kijken of iedereen ook wedstrijdfit genoeg is om zondag te spelen tegen Standard."

De Luikenaars zagen gisteren met Christian Luyindama een sterkhouder vertrekken. Anderlecht haalde met Yannick Bolasie dan weer een potentiële smaakmaker aan boord. "Het is zeker dat Standard niet sterker is geworden door het vertrek van Luyindama", bleef Rutten voorzichtig. "Maar onze voorbereiding is hier niet door veranderd. Ik verwacht zondag een intense wedstrijd. Vooraf teken ik nooit voor een punt. Na afloop kan het zijn dat ik daar door omstandigheden wel tevreden mee ben."

Over nieuwe aanwinst Bolasie kon Rutten nog weinig zeggen. "Het lijkt mij een lieve jongen", grijnsde de T1. "Ronaldo stond als eerste op mijn lijstje, Messi als tweede, maar Bolasie was een goeie derde. Ik ben dus tevreden met zijn komst. We waren op zoek naar een type speler die meteen rendement kan opleveren. Aan dat profiel voldoet Bolasie. Hij kan ons meteen doelpunten en assists geven. Of ik niet liever een diepe spits wilde? Daar heb ik nooit om geroepen. Ik heb met Dimata en Santini twee uitstekende diepe spitsen, die bovenaan in de topschuttersstand meedraaien."

Ook sportief directeur Frank Arnesen drukte nog zijn blijdschap uit over de komst van Bolasie. "Ik ben heel tevreden met zijn transfer. Het is een speler met veel kwaliteit en ervaring in Premier League. Zijn overgang moest op het laatste moment gebeuren. De optie om hem te halen viel ook pas de laatste dagen van de mercato uit de lucht. Hij wilde bovendien heel graag naar Anderlecht komen. Ik ben nog veel dank verschuldigd aan Michael Verschueren, maar ook aan Romelu Lukaku, die Bolasie warm heeft gemaakt voor Anderlecht. Het klopt dat hij geen nummer negen is, maar dat was ook niet onze topprioriteit. We hebben al twee topspitsen en in ons systeem speelt er daarvan meestal maar eentje."

Bron: Belga