Franse gezinsmoordenaar opgepakt - Gearresteerde man vrijgelaten na identificatie - niet de gezochte moordenaar

De man die vrijdagavond werd opgepakt op de luchthaven van Glasgow omdat men dacht dat hij Xavier Dupont de Ligonnès was, de vader die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw en vier kinderen in 2011 in Nantes, is zaterdagnamiddag vrijgelaten. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat hij niet de voortvluchtige Dupont de Ligonnès is. Dat meldt de Schotse politie. In de loop van zaterdagvoormiddag groeiden de twijfels over de identiteit van de opgepakte man.

De vingerafdrukken van de man die opgepakt werd in Glasgow, blijken ook maar zeer gedeeltelijk overeen te komen met die van Dupont de Ligonnès. Vrijdagavond werd in het huis van de gearresteerde in Limay, in het departement Yvelines ten westen van Parijs, ook nog een huiszoeking verricht. Het adres stond op het paspoort van de opgepakte man, en was afgeleverd op naam van een zekere Guy Joao.

Buren en vrienden stelden nauwelijks te kunnen geloven dat Guy Joao de verdachte nummer één van de moorden in Nantes zou zijn. Volgens hen is "Guy" een zeventiger van Portugese origine die sinds enkele jaren met een Schotse is getrouwd. "Een man zonder geschiedenis", luidt het.

"Hij is geboren in Limay, we zijn vrienden sinds meer dan 45 jaar. Hij werkte samen met mij bij Renault Flins, alvorens vier jaar geleden op pensioen te zijn gegaan", aldus Mario Vieira.

Dupont de Ligonnès is spoorloos sinds de moord op zijn gezin. De lichamen van de vijf doodgeschoten slachtoffers - vier kinderen tussen 13 en 21 jaar en de 48-jarige moeder Agnès - werden op 21 april 2011 in Nantes ontdekt, onder het terras van de gezinswoning. De toen 50-jarige vader werd meteen verdacht van de moorden. Tegen de man werd een internationaal aanhoudingsmandaat uitgevaardigd.

Bron: Belga