Flipkens treft Bouchard, Van Uytvanck speelt tegen Riske

Kirsten Flipkens (WTA 56) staat in de eerste ronde van het WTA Premiertoernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hard/9.035.428 dollar) tegenover de Canadese Eugenie Bouchard (WTA 73). Het wordt hun eerste onderlinge duel. De 25-jarige Bouchard kende in 2014 een topjaar met een finale op Wimbledon en halve finales op de Australian Open en Roland Garros. De Canadese bereikte de vijfde plaats op de wereldranglijst maar daarna kon ze haar wonderseizoen nooit meer bevestigen. Op grandslams raakte ze de voorbije drie jaar niet meer voorbij de derde ronde.

Alison Van Uytvanck (WTA 51) neemt het in de eerste ronde op tegen Alison Riske (WTA 46). De Amerikaanse won hun enige eerdere ontmoeting, in 2013 op het gras van Nottingham.

Elise Mertens (WTA 16) is als zestiende reekshoofd in de eerste ronde vrij. Zij speelt om een plaats in de zestiende finales tegen de Servische Aleksandra Krunic (WTA 57) of de Amerikaanse wildcard Amanda Anisimova (WTA 67).

Yanina Wickmayer (WTA 133) kan de vierde Belgische op de hoofdtabel worden als ze in de tweede en laatste kwalificatieronde de Japanse Misaki Doi (WTA 121) verslaat. Maandag klopte ze in de eerste voorronde de Luxemburgse Mandy Minella (WTA 99) met 6-2 en 6-3.

De Japanse Naomi Osaka (WTA 1) verdedigt haar titel.

Bron: Belga